Wat is een Debiteur?

debiteurbeheer

Een debiteur, ook wel juridisch schuldenaar genoemd is een persoon die verplichtingen, schulden, heeft ten opzichte van een ander. Hier heb je debiteurenbeheer voor. Na het sluiten van een tweezijdige overeenkomst, zonder dat er nog iets gedaan is zijn beide personen of partijen zowel schuldeiser als schuldenaar. Nadat er resultaten zijn geboekt en de klus of overeenkomst afgeleverd is, is er een partij die schuldeiser is en een die schuldenaar is.

Wat kan een debiteur voor je doen?

Een debiteur is bijvoorbeeld een klant die nog niet betaald heeft. In de boeken is een debiteur een bedrijf of persoon dat nog moet betalen voor de geleverde diensten of goederen. Hier heb je speciale bedrijven voor die je kunnen helpen, een debiteur beheerder. Deze houdt bij wat u nog krijgt of wat u nog moet betalen. Stelt u zich voor dat u een eigen bedrijf heeft en in een maand 10 klussen aflevert, dit kunt u dan niet zelf bijhouden omdat u niet goed bent met economische bezigheden. Dan zijn er personen die u kunnen helpen met alles bijhouden zodat het geld goed binnenkomt of er goed uitgaat.

Dit is belangrijk zodat u niet teveel betaald maar natuurlijk ook niet te weinig binnenkrijgt. Voor deze dienst wordt natuurlijk wel een vergoeding verwacht, dit staat meestal niet in verhouding met u binnenkrijgt of uit zou geven.

Comments zijn uitgeschakeld.