Beleggen op ABN AMRO: wat je moet weten

aandelen

Wil je beginnen met beleggen op ABN AMRO? Dan zijn er enkele dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste is het handig om te weten wat een ETF precies inhoudt en wat de kosten van beleggen op ABN AMRO zijn. Er zijn vandaag de dag vele verschillende banken waar je zou kunnen beleggen, dus waarom zou je nu voor ABN AMRO kiezen? Hieronder staan enkele tips en informatie die je moet weten als je wil beleggen op ABN AMRO.

Wat is een ETF?

Allereerst is het dus handig om te weten wat een ETF inhoudt. Bij ABN AMRO kun je namelijk beleggen in ruim 70 ETF’s. De afkorting ETF staat voor Exchange Traded Fund is een beursgenoteerd fonds. Meestal bestaat deze uit een portefeuille aandelen of obligaties van een bepaalde index, zoals de Nederlandse AEX. Er zijn voor de Europese indexbeleggers 33 obligatie ETF opkomende markten. Indextrackers, ETF’s die een bepaalde index volgen, zijn enorm populair. Trackers kennen ook een brede spreiding en daardoor een relatief laag risico, wat het dus zeer aantrekkelijk maakt voor de beginnende belegger.

aandelen

De kosten om te beleggen op ABN AMRO

Als klant bij ABN AMRO kun je kiezen om begeleid te beleggen of zelfstandig beleggen. Beginnende beleggers doen er goed aan om begeleiding te krijgen bij het beleggen in aandelen. Dit kan al vanaf €50,-. Om vermogen op te bouwen kun je kiezen uit de aandelen van Zelf Beleggen Basis. Dit zijn er minder dan in Zelf Beleggen Plus, maar je kunt er vaak al een goed vermogen mee opbouwen. Als je een bepaalde ETF niet kunt vinden dan biedt ABN AMRO vaak een goed alternatief.

ABN

Waarom beleggen op ABN AMRO?

Voor beleggers in beleggingsfondsen wordt beleggen bij ABN AMRO zeer aantrekkelijk gemaakt doordat ze geen transactiekosten rekenen. Als je per maand een vast bedrag belegt in ETF’s betaal je eveneens geen transactiekosten. Daarnaast geniet je van gebruiksgemak door de overzichtelijke interface die ABN AMRO biedt. ABN AMRO is minder aantrekkelijk voor de beleggers die zeer actief betrokken zijn en de beurzen goed in de gaten houden. Bij ABN AMRO wordt het bedrag dat je belegt namelijk pas een dag later van je rekening afgeschreven. Zij kunnen beter terecht bij Flatex of DEGIRO.

Comments zijn uitgeschakeld.